VITBÖNSOPPA MED ISTERBAND OCH ÄRTER

4 PORTIONER

·         1 gul lök

·         2 vitlöksklyftor

·         2 msk olivolja

·         2 tetror kokta vita bönor á 380 gram

·         2 ½ dl matlagningsgrädde

·         5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

·         Salt och peppar

·         Citron, pressad juice

 

 

TILL SERVERING:

 

·         2 isterband

·         ½ purjolök

 

1.      Skala och hacka lök och vitlök, fräsmjukt tillsammans med 1 msk av oljan i en kastrull.

2.      Skölj bönorna, låt rinna av och lägg dem i kastrullen. Tillsätt grädde och buljong, koka ett par minuter och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.

3.      Dela isterbanden på längden och skrapa ur innehållet. Ansa och skiva purjolöken. Stek allt i resten av oljan.

4.      Servera soppan med isterbands- och grönsaksfräset.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0