VILTFÄRSSPETT MED SIRAPSSTEKT VITKÅL OCH LINGONYOGHURT

4 PORTIONER

 

  • 1 dl frysta lingon
  • 2 msk socker
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Cirka 500 gram vilt eller nötfärs
  • Salt
  • 1 ägg
  • 1 tsk rosmarin
  • 10 finhackade enbär
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • Cirka 500 gram vitkål
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 msk sirap
  • 2 dl matyoghurt

 

 

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda lingon och socker och låt det smälta.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda färsen med 1 ½ tsk salt. Rör därefter ner lök, ägg och kryddor. Forma färsen till avlånga bullar och trä upp dem på spett.
  4. Ansa och skär kålen i bitar. Bryn den i matfettet, ringla över sirap och låt kålen bli mjuk.
  5. Blanda lingonen med yoghurt.
  6. Stek spetten runtom i matfettet. Lägg dem i en ugnssäker form och stek dem klara mitt i ugnen 10 – 12 minuter.
  7. Servera spetten med potatis, kål och lingonyoghurt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0