VILTFÄRSSPETT MED SIRAPSSTEKT VITKÅL OCH LINGONYOGHURT
4 PORTIONER
- 1 dl frysta lingon
- 2 msk socker
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- Cirka 500 gram vilt eller nötfärs
- Salt
- 1 ägg
- 1 tsk rosmarin
- 10 finhackade enbär
- 1 krm mald kryddpeppar
- 2 krm grovmald svartpeppar
- 1 msk smör eller margarin
- Cirka 500 gram vitkål
- 3 msk smör eller margarin
- 2 msk sirap
- 2 dl matyoghurt
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda lingon och socker och låt det smälta.
- Skala och hacka lök och vitlök. Blanda färsen med 1 ½ tsk salt. Rör därefter ner lök, ägg och kryddor. Forma färsen till avlånga bullar och trä upp dem på spett.
- Ansa och skär kålen i bitar. Bryn den i matfettet, ringla över sirap och låt kålen bli mjuk.
- Blanda lingonen med yoghurt.
- Stek spetten runtom i matfettet. Lägg dem i en ugnssäker form och stek dem klara mitt i ugnen 10 – 12 minuter.
- Servera spetten med potatis, kål och lingonyoghurt.
Kommentarer
Trackback