VEGETARISK HÖSTGRYTA MED ROSTADE ROTSAKER

4 PORTIONER

 

  • 6 fasta potatisar
  • 2 rödlökar
  • 2 morötter
  • 1 liten kålrot
  • 2 palsternackor
  • ½ rotselleri
  • 2 – 3 msk rapsolja
  • 3 kvistar rosmarin
  • Flingsalt och svartpeppar

 

TILL TOMATSKYN:

 

  • 1 liten gul lök
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 4 msk koncentrerad tomatpuré
  • 2 tärningar vegetarisk buljong
  • 1 lagerblad
  • 2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

 

 

  1. Tvätta och dela potatisen i klyftor. Skär rödlök och rotsaker i bitar. Tippa ut allt på ugnsfast fat och ringla över olja. Krydda med hackad, färsk rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Rosta av i 225 graders ugn i 10 – 15 minuter.
  2. Fräs hackad gul lök, tomatpuré, olivolja och hackad persilja i kastrull. Späd med vatten, tillsätt buljongtärningar, lagerblad och en redning av majsstärkelse löst i vatten. Låt skyn koka upp och sjuda i 10 minuter.
  3. Vänd ner rotsakerna och låt fortsätt sjuda sakta några minuter eller till dess rotsakerna är mjuka med visst tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0