VEGETARISK HÖSTGRYTA MED ROSTADE ROTSAKER
4 PORTIONER
- 6 fasta potatisar
- 2 rödlökar
- 2 morötter
- 1 liten kålrot
- 2 palsternackor
- ½ rotselleri
- 2 – 3 msk rapsolja
- 3 kvistar rosmarin
- Flingsalt och svartpeppar
TILL TOMATSKYN:
- 1 liten gul lök
- 1 dl hackad persilja
- 2 msk olivolja
- 1 liter vatten
- 4 msk koncentrerad tomatpuré
- 2 tärningar vegetarisk buljong
- 1 lagerblad
- 2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
- Tvätta och dela potatisen i klyftor. Skär rödlök och rotsaker i bitar. Tippa ut allt på ugnsfast fat och ringla över olja. Krydda med hackad, färsk rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Rosta av i 225 graders ugn i 10 – 15 minuter.
- Fräs hackad gul lök, tomatpuré, olivolja och hackad persilja i kastrull. Späd med vatten, tillsätt buljongtärningar, lagerblad och en redning av majsstärkelse löst i vatten. Låt skyn koka upp och sjuda i 10 minuter.
- Vänd ner rotsakerna och låt fortsätt sjuda sakta några minuter eller till dess rotsakerna är mjuka med visst tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback