TORTILLA PÅ SVENSKT VIS

TID: 20 MINUTER.

6 STYCKEN.

 

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 3 msk neutral olja, till exempel matolja
  • 1 dl vatten

 

 

GÖR SÅ HÄR:

 

  1. Sikta vetemjöl, majsmjöl, salt och bakpulver genom en finmaskig sil. Tillsätt olja och vatten. Knåda till en slät deg.
  2. Dela degen i sex delar och kavla ut dem tunt till cirka 15 centimeter stora rundlar.
  3. Stek dem en i taget i torr stekpanna, 1 minut på varje sida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0