TORTIGLIONI MED CHORIZO, VITT VIN OCH TOMAT

4 PORTIONER

·        400 gram tortiglioni

·        1 dl riven parmesan

SÅS:

·        2 vitlöksklyftor

·        1 rödlök

·        1 röd chili

·        250 gram chorizo

·        3 msk olivolja

·        2 dl torrt vitt vin

·        1 tärning kalvbuljong

·        2 msk mascarpone

·        100 gram körsbärstomater

·        1 knippe bladpersilja

 

1.      Skiva vitlöken tunt. Halvera rödlöken och skiva den tunt. Ta bort kärnorna från chilin och hacka den. Ta bort skinnet från chorizon och skiva den tunt.

2.      Fräs vitlök, lök och chili i olivolja tills de mjuknat. Tillsätt korv och stek cirka fem minuter under omrörning. Slå på vinet och lägg i buljongtärningen.

3.      Låt det småputtra ett par minuter. Lägg i mascarpone och låt den smälta i såsen. Dela tomaterna och hacka persiljan och tillsätt dem. Blanda sås och nykokt pasta. Servera med parmesan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0