TORTELLONI MED RICOTTAOST OCH PESTO

Att färgsätta pasta är roligt och ger en extra effekt för sinnena. En här rakt igenom gröna pastan är både krämig och fräsch genom de intensiva örtsmakerna, pinjenötterna och parmesan. Experimentera gärna med rucola eller persilja för att variera smaken på gen goda pastan.

TIPS! För italienarna är det viktigt att pastan inte är överkokt utan att den är kokt al dente som betyder ”för tanden”, så se till att hålla koll på tiden när du kokar pasta.

MED FÄRG. Att göra pasta med spenat blir både gott och ger en extra effekt för sinnena.

4 PORTIONER

DEG:

·         Se receptet PASTADEG GRUNDRECEPT

·         100 – 150 gram spenat

·         ½ dl mjöl utöver mängden i grundreceptet

Beroende på hur grön man vill att pastan ska bli kan man variera mängden spenat. Förväll och krama den torr med händerna eller en kökshandduk. Puréa eller finhacka den och blanda ner i mjölet tillsammans äggen och de övriga ingredienserna. Vanligt är att man behöver tillsätta ytterligare lite mjöl för att få degen mjuk och smidig. Fortsätt enligt grundreceptet på pasta ovan.

FYLLNING:

·         250 gram ricottaost

·         250 gram rucola

·         50 gram soltorkade tomater, finhackade

·         50 gram parmesan, riven

·         1 äggula

·         Salt och nymalen svartpeppar.

PESTO:

·         50 gram pinjenötter

·         2 krukor basilika

·         1 vitlöksklyfta

·         100 gram parmesan, riven

·         2 dl olivolja

·         Salt och svartpeppar från kvarn

GARNERING:

·         1 dl valnötter

FYLLNING:

  1. Skär rucola och de soltorkade tomaterna fint och blanda med ricottan, äggulan, parmesanen. Smaka av med salt och peppar.

PESTO:

  1. Rosta pinjenötterna och lägg dem i skål tillsammans med basilikabladen, vitlöksklyftan, riven parmesan, olivoljan.
  2. Mixa blandningen med en stavmixer eller kör den i matberedare.
  3. Smaka av med salt och peppar. Den kan med fördel göras några timmar innan och få stå och dra sig.

GARNERING:

  1. Rosta valnötter i stekpanna tills de fått färg.

TILLVERKNING/TILLAGNING:

  1. Skär ut runda degplattor med hjälp av en pappersmall eller använd ett tunt runt glas och tryck ut rundlar.
  2. Klicka ut fyllningen i mitten av degplattan, fukta kanterna med vatten så att de blir lite klibbiga och vik över kanten så att degplattan bildar formen av en halvmåne.
  3. Tryck till kanterna med gaffel så att inte fyllningen kan flyta ut. Fukta kanten med vatten och tryck ihop dem ordentligt.
  4. Koka upp vatten och lägg ner pastan. Ta upp dem när de flyter upp till ytan.
  5. Blanda dem med peston och garnera med de rostade valnötterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0