TORTELLINI MED SALSICCIA OCH VÄSTERBOTTENOST I TOMATSÅS

4 PORTIONER

MJUKNAR. Glöm inte att pastan fortsätter att mjukna efter det att den har tagits upp ur vattnet och tills den hamnar på tallriken. Italienarna blandar oftast såsen med pastan redan i kastrullen och serverar den i djupa tallrikar.

DEG:

·         Se receptet PASTADEG GRUNDRECEPT

FYLLNING:

·         150 gram salsiccia

·         250 gram västerbottenost

·         2 msk ströbröd

·         1 vitlök

SÅS:

·         Cirka 750 gram tomater

·         1 stor gul lök

·         2 – 3 vitlöksklyftor

·         1 – 2 msk olivolja

·         1 – 2 tsk socker eller honung

·         1 tsk salt

·         1 – 2 tsk svartpeppar

·         1 msk balsamvinäger

·         1 färsk basilika

FYLLNING:

1.      Ta ut köttet ur salsiccian och mosa det lätt med en gaffel i stekpannan tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.

2.      När färsen är genomstekt, lägg den på hushållspapper så att fettet sugs upp.

3.      Blanda ner västerbottensosten och ströbröd medan röran fortfarande är varm och rör runt.

SÅS:

 

1.      Ta bort stjälken och skär ett kors i tomaterna.

2.      Skålla dem sedan i kokande vatten under någon minut eller tills skinnet släpper.

3.      Ta upp dem och lägg dem i kallt vatten. Ta av skinnet och skär dem i bitar.

4.      Finhacka lök och värm upp en stekpanna med olivolja. Lägg i löken och stek på medelvärme tills den blivit mjuk.

5.      Tillsätt tunt skivad vitlök och stek i några minuter, rör runt så inte vitlöken bränner fast.

6.      Vänd därefter ner tomater, socker, salt, peppar och balsamvinäger i lökblandningen.

7.      Låt det puttra och koka samman under cirka 30 minuter på svag värme. Tillsätt lite vatten om såsen känns för tjock.

8.      Smaka av med salt.

 

TILLAGNING:

 

·         Skär ut lika stora degrutor och klicka ut fyllningen i mitten av degplattan, fukta kanterna med vatten så att de blir lätt klibbiga och lägg över en degplatta så att det bildas en fyrkant.

·         Tryck till dem med gaffel sa att inte fyllningen kan flyta ut i det kokande vattnet.

·         Koka upp vatten och lägg ner pastan. Ta upp dem när de flyter upp till ytan.

·         Stek dem snabbt i lite smör så de får färg.

·         Blanda samman dem med tomatsåsen.

·         Servera med riven parmesan, nymald svartpeppar och basilika.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0