TOMATPASTA MED SARDELLSÅS

Spaghetti con salsa di pomodorini, acciughe, capperi ed olive.

4 PORTIONER

·         500 gram spagetti

TOMATSÅS:

·         12 sardeller

·         500 gram cocktail- eller körsbärstomater

·         ½ dl olivolja

·         50 gram smör

·         3 hela vitlöksklyftor

·         2 små hela torkade chili (peperoncino)

·         125 gram urkärnade svarta oliver

·         1 ½ tsk kapris

·         2 msk finhackad persilja

·         Salt

 

1.      Finhacka sardellerna. Skölj och skär tomaterna i halvor.

2.      Värm upp olivoljan i en rejäl kastrull, tillsätt smöret och låt det smälta.

3.      Lägg sardeller, vitlöksklyftor och chili i kastrullen, och låt dem fräsa försiktigt i cirka 5 minuter. Ta upp chilin efter 2 – 3 minuter.

4.      Tillsätt tomater, oliver och kapris och låt såsen puttra på svag värme i cirka 20 minuter. Rör om då och då, var försiktig så att så många tomater som möjligt behåller sin form som halvor.

5.      Smaka av och salta lite om det behövs.

6.      Ta upp vitlöksklyftorna. Koka spagettin al dente i lättsaltat vatten och låt den rinna av i ett durkslag.

7.      Rör ner pastan i kastrullen med tomatsås, blanda väl.

8.      Servera pastan rykande het toppad med finhackad persilja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0