TOMAT OCH PAPRIKAGRYTA MED OLIVER OCH BASILIKA

En matig, mustig höstig gryta med sting. Ät den som den är eller lägg i lite korv, köttbullar eller vad du har hemma.

4 PORTIONER

·         2 rödlökar

·         3 vitlöksklyftor

·         1 spansk peppar

·         500 gram potatis

·         2 msk olivolja

·         5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)

·         1 förpackning hela skalade tomater cirka 400 gram

·         4 lagerblad

·         2 gula paprikor

·         3 tomater

·         1 kruka oregano

·         Cirka 1 dl svarta oliver

·         Salt och peppar

 

1.      Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka pepparn.

2.      Skala och skär potatisen i mindre bitar. Fräs dem, lökhack och peppar i en gryta med olivoljan. Häll i buljong, tomater med spadet och lagerblad.

3.      Koka tills potatisen är mjuk.

4.      Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar, skär tomaterna i grova tärningar och grovhacka oreganon. Lägg det i grytan tillsammans med oliverna. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

5.      Servera med t.ex. stekta köttbullar eller skivade korvar som värms i grytan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0