TOMAT OCH PAPRIKAGRYTA MED OLIVER OCH BASILIKA
En matig, mustig höstig gryta med sting. Ät den som den är eller lägg i lite korv, köttbullar eller vad du har hemma.
4 PORTIONER
· 2 rödlökar
· 3 vitlöksklyftor
· 1 spansk peppar
· 500 gram potatis
· 2 msk olivolja
· 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
· 1 förpackning hela skalade tomater cirka 400 gram
· 4 lagerblad
· 2 gula paprikor
· 3 tomater
· 1 kruka oregano
· Cirka 1 dl svarta oliver
· Salt och peppar
1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka pepparn.
2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Fräs dem, lökhack och peppar i en gryta med olivoljan. Häll i buljong, tomater med spadet och lagerblad.
3. Koka tills potatisen är mjuk.
4. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar, skär tomaterna i grova tärningar och grovhacka oreganon. Lägg det i grytan tillsammans med oliverna. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
5. Servera med t.ex. stekta köttbullar eller skivade korvar som värms i grytan.