TIRAMISU

En riktig klassisk italiensk dessert.

4 PORTIONER

·         4 ägg

·         4 msk florsocker

·         500 gram mascarpone

·         ½ dl marsalavin

·         200 gram savoiardikex

·         1 dl starkt kaffe

·         1 msk kakao

 

1.      Börja med att dela äggulor från vitorna. Vispa gulorna poröst tillsammans med florsocker.

2.      Blanda i mascarpone och vinet.

3.      Vispa vitorna hårt och vänd ner i mascarponen.

4.      Doppa hälften av kexen i kaffe och lägg i en form. Häll på hälften av mascarponesmeten.

5.      Doppa resten av kexen i kaffe och lägg på. Häll på den sista mascarponesmeten. Ställ in i kylen minst 2 timmar.

6.      Pudra över kakao före servering.

 

 

TIPS! Tiramisu blir bara godare om den får stå och dra och kan därför ed fördel göras dagen före.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0