TIRAMISU – SEMIFREDDO

1 FORM – 8 PORTIONER

·         4 ekologiska ägg

·         1 dl strösocker

·         2 ½ dl vispgrädde

·         250 gram mascarponeost

·         1 dl marsalavin

·         12 savoiardikex

·         1 ½ dl espressokaffe

·         Kakao till garnering

 

1.      Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).

2.      Vispa gulorna med hälften av strösockret och frön från en urskrapad vaniljstång vitt och poröst i en bunke.

3.      Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten.

4.      Vispa äggvitorna med resterande strösocker till ett hårt vitt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten.

5.      Vispa samman mascarponeost med marsalavin och vänd försiktigt ihop osten med äggsmeten.

6.      Klä en avlång brödform med plastfolie.

7.      Fyll lite glassmet i botten och doppa ett kex i taget i kallt espressokaffe. Lägg ett lager kex i formen och fyll på med lite glassmet. Upprepa proceduren en gång till.

8.      Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys i 3 – 4 timmar så att den är ”halvfryst”, den ska vara lite mjuk i mitten.

9.      Stjälp upp tiramisun och tag bort plastfolien. Pudra med kakao.

 

 

 

KLASSIKER. Tiramisun för alltid tankarna till Italien, en variant är som den klassiska, med espresso, savoiardikex och mascarpone, men den ska serveras halvfryst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0