TIMJAN- OCH VITLÖKSSPÄCKAD KYCKLING MED UGNSGRÖNSAKER

Med en kraftig sax är det lätt att klippa bort ryggbenet – som sitter på motsatt sida av bröstet Det är nästan inget fett här, klipp bara på var sida om benet.

6 PORTIONER

·         1 hel kyckling cirka 2 kg

·         1 kruka timjan

·         6 vitlöksklyftor

·         Salt och svartpeppar

·         12 potatisar

·         4 morötter

·         3 gula paprikor

·         4 rödlökar

·         6 tomater

·         7 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

 

1.      Sätt ugnen på 175 grader.

2.      Klipp bort ryggbenet på kycklingen med en kraftig sax. Fläk ut kycklingen och lägg den med skinnsidan upp på ett ugnsgaller. Skär små snitt i skinnet här och där, stoppa in skalad krossad vitlök och rejäla kvistar av timjan under skinnet. Gnid in kycklingen ned salt och peppar.

3.      Skala och skiva potatis och morötter i ½ cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skala och skär löken i klyftor. Dela tomaterna i halvor.

4.      Koka upp potatis och morotsskivorna i hönsbuljongen. Häll det i en långpanna. Lägg på paprika, lök och tomater, krydda med salt och peppar.

5.      Sätt in långpannan i nedre delen av ugnen, sätt gallret med kycklingen över så det droppar från kycklingen ner i grönsakerna. Stek kycklingen cirka 1 tomme, grönsakerna är då också klara.

6.      Servera kycklingen med grönsakerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0