TAGLIATELLE MED SVAMP, BACON OCH HASSELNÖTTER
Krämig och mustig pastasås som passar till de kallare höstdagarna.
4 PORTIONER
DEG:
· Se receptet PASTADEG GRUNDRECEPT
SÅS:
· ½ liter kantareller eller annan svamp
· 1 – 2 msk smör
· 1 lök
· 1 tomat
· 1 paket bacon
· 1 dl vitvin
· 2 dl grädde
· ½ dl rostade hasselnötter
· Salt och nymalen peppar
GARNERING:
· Riven parmesan och svartpeppar
1. Stek svampen i smör tills den fått färg och inte är vattning.
2. Blanda ner hackad lök, hackad tomat och skivad bacon i stekpannan. Stek i några minuter. Häll i vin och grädde, låt det sjuda under cirka 10 minuter.
3. Rosta hasselnötterna under tiden och vänd ner dem precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.
4. Serveras med riven parmesan och nymald svartpeppar.