TAGLIATELLE MED PESTO OCH FÄRSKA BÖNOR

TAGLIATELLE CON PESTO E FAGIOLINI

·         300 gram färska bönor (t.ex. brytbönor, skärbönor, vaxbönor eller haricots verts)

·         1 röd spansk peppar

·         2 vitlöksklyftor

·         3 msk extra jungfruolja

·         35 gram pinjenötter

·         ½ dl finhackad persilja

·         300 gram tagliatelle

·         ½ dl kokvatten

·         100 gram pesto (se recept)

·         30 gram pecorino

·         Salt och svartpeppar

 

1.      Skölj och snoppa bönorna. Dra bort trådarna på skärbönorna och skär dem i cirka 3 centimeter breda bitar på snedden. Behåll övriga bönor hela. Finhacka spansk peppar och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna med hög kant, Fräs bönorna tillsammans med spansk peppar och vitlök. Tillsätt pinjenötter och persilja och rör om väl.

2.      Koka upp rikligt med vatten, salta och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt lite kokvatten i pannan med bönorna.

3.      Rör ner peston. Häll av vattnet från pastan och blanda den med bönor och pesto i stekpannan. Rör ner nyriven pecorino och smaka av med salt och peppar. Servera på varma tallrikar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0