SYRLIGA PAPRIKOR
TID: 25 MINUTER
UGN: 225 GRADER
4 PORTIONER
· 4 paprikor, gärna i olika färger
· 4 vitlöksklyftor
· 2 msk olivolja
· 0,5 dl vitvinsvinäger
· 0,5 dl olivolja
· 0,5 urkärnad, skivad röd chili
· 1 msk flingsalt
· 0,5 tsk svartpeppar
· 0,5 dl bladpersilja
GÖR SÅHÄR:
1. Ansa och dela paprikorna på hälften. Lägg dem på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna. Ringla över olivolja. Rosta dem i ugnen cirka 15 minuter.
2. Låt paprikorna svalna något och dra av skinnet. Mosa vitlöksklyftorna i vinäger och blanda med olivolja och chili till en dressing.
3. Lägg paprikorna på ett fat och ringla över dressingen. Salta och peppra. Garnera med bladpersilja.
Kommentarer
Trackback