SVAMPSOPPA MED SKINKRULLE

4 PORTIONER

·         400 gram potatis

·         1 gul lök

·         450 gram frysta skivade champinjoner

·         2 msk smör eller margarin

·         8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

·         2 ½ dl matlagningsgrädde

·         Salt och peppar

·         Smör eller margarin till brödet

·         4 tunnbröd

·         120 gram rökt skinka

 

Skala och skiva potatis och lök. Fräs potatis, lök och svamp i matfettet i en kastrull. Tillsätt buljong och grädde och låt soppan koka cirka 15 minuter. Vispa eller mixa soppan så att potatisen går sönder, smaka av med salt och peppar. Bred matfett på tunnbrödet, lägg på skinkskivorna och rulla ihop.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0