SVAMP- OCH SELLERISOPPA MED PERSILJA

4 PORTIONER

·         1gul lök

·         200 gram rotselleri

·         250 gram champinjoner

·         1 msk matfett

·         1 liter vatten

·         3 msk grönsaksfond

·         2 dl matlagningsgrädde

·         1 dl skuren persilja

·         Salt och peppar

 

1.      Skala lök och selleri, ansa svampen, skär allt i bitar.

2.      Fräs det skurna i matfettet i en kastrull. Tillsätt vatten och fond. Låt det koka under lock på svag värme cirka 10 minuter eller tills sellerin är mjuk. Tillsätt grädden och koka upp.

3.      Mixa soppan med persiljan tills den är slät. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera soppan med bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0