SVAMP MED SELLERIBIFFAR

4 PORTIONER

 

  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 gram (cirka 1 liter) svamp t.ex. kantareller, trattkantareller, champinjoner
  • 4 msk smör eller margarin
  • Cirka 500 gram rotselleri
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk majsstärkelse
  • Salt och peppar

 

TILL SERVERING:

 

  • Rostade rotfrukter, t.ex. potatis, palsternackor, morötter och rödlök.
  • Créme fraiche med senap och rivet äpple.

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i bitar.
  3. Stek lök och svamp i 2 msk av matfettet. Låt det svalna.
  4. Skala och riv sellerin fint. Blanda med lök- och svampfräset, créme fraiche, ströbröd och majsstärkelse. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma biffar av smeten och bryn dem i resten av matfettet. Lägg dem i en ugnssäker form och stek dem mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  5. Servera med rostade rotfrukter och créme fraiche blandat med senap och rivet äpple.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0