SVAMP MED SELLERIBIFFAR
4 PORTIONER
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 300 gram (cirka 1 liter) svamp t.ex. kantareller, trattkantareller, champinjoner
- 4 msk smör eller margarin
- Cirka 500 gram rotselleri
- 1 dl créme fraiche
- 1 dl ströbröd
- 1 msk majsstärkelse
- Salt och peppar
TILL SERVERING:
- Rostade rotfrukter, t.ex. potatis, palsternackor, morötter och rödlök.
- Créme fraiche med senap och rivet äpple.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i bitar.
- Stek lök och svamp i 2 msk av matfettet. Låt det svalna.
- Skala och riv sellerin fint. Blanda med lök- och svampfräset, créme fraiche, ströbröd och majsstärkelse. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma biffar av smeten och bryn dem i resten av matfettet. Lägg dem i en ugnssäker form och stek dem mitt i ugnen cirka 10 minuter.
- Servera med rostade rotfrukter och créme fraiche blandat med senap och rivet äpple.
Kommentarer
Trackback