SOMMARKÅLSSALLAD MED DRUVOR, KAPRIS OCH BRYNT SMÖR.

4 PORTIONER

 

  • 1 färskt vitkål eller spetskål
  • Salt
  • 50 gram smör
  • 12 gröna druvor
  • 2 msk kapris
  • 2 msk dill

 

 

  1. Ansa och skär kålen i klyftor. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. Ta upp dem och låt rinna av.
  2. Bryn smöret under omrörning i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Sila smöret genom ett kaffefilter och håll det ljummet.
  3. Blanda det varma smöret med druvorna, kapris och dill.
  4. Skeda smöret över kålen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0