SOCKERSTEKTA ÄPPLEN MED MASCARPONE OCH BISCOTTI

Toscana är känt för sina mandelskorpor. Här får de gott sällskap av en mascarpone och fina svenska äpplen.

4 PORTIONER

  • 250 gram mascarpone
  • 4 msk florsocker
  • 1 citron
  • 4 äpplen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk råsocker
  • Cirka 15 biscotti

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda mascarpone med florsocker, smaka av med rivet citronskal och några droppar pressad citron.
  2. Kärna ur, dela och skär äpplena i klyftor. Stek dem i matfettet tills de får fin färg. Strö på sockret och stek med en halv minut. Lägg äpplena i en form eller portionsformar, fördela mascarponecrémen över och strö på grovkrossade biscotti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0