SCONES
4 PORTIONER
· 4 dl vetemjöl
· 2 tsk bakpulver
· 2 krm salt
· 50 gram smör eller margarin
· 2 dl mjölk
FÖRSLAG PÅ SMAKSÄTTNING
· 1 dl torkad frukt t.ex. aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär eller gojibär
· 1 dl nötter eller mandel
· ½ gram saffran och 1 msk socker
· 1 tsk malen kanel och 2 tsk strösocker
· 1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen 10 – 12 minuter.
Servera sconesen nygräddade med ost eller marmelad.