SALTIMBOCCA AV KYCKLINGBRÖSTFILÉ

4 PORTIONER

·         4 kycklingbröstfiléer

·         Salt och peppar

·         100 gram parmaskinka

·         1 kruka salvia

·         2 msk smör eller margarin

·         2 ½ dl vitt matlagningsvin eller vin

·         1 msk kycklingfond

 

1.      Skär kycklingfilén i två delar på längden. Banka ut filéerna mellan plastfolie till tunna skivor. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

2.      Lägg 1 – 2 skivor parmaskinka och ett salviablad på varje kycklingbröstfilé. Fäst med tandpetare.

3.      Bryn kycklingen i matfettet cirka 2 minuter på varje sida. Tillsätt vin och kycklingfond. Sänk värmen och låt dem eftersteka cirka 5 minuter.

4.      Servera med gnocchi eller pasta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0