ROSTADE ROTFRUKTER MED MOROT- OCH APELSINSÅS

4 PORTIONER

1.      Dela 4 morötter, 4 palsternackor, 4 rödbetor och 1 rotselleri.

2.      Lägg på plåt, ringla över lite olja och rosta i 225 grader, cirka 35 minuter.

3.      Pressa saft av 1 apelsin och riv cirka 2 tsk färsk ingefära.

4.      Koka samman med 2 dl morotsjuice tills bara några msk är kvar.

5.      Vispa i 150 gram tärnat smör, lite i taget under försiktig värme.

6.      Salta och peppra.

7.      Vänd runt de rostade rotfrukterna i såsen med 1 kruka hackad persilja.

8.      Servera med 150 gram knaperstekt bacon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0