ROSTADE KYCKLINGVINGAR MED LIMEDIPP

  • 8 – 12 kycklingklubbor
  • 1 msk olivolja
  • 85 gram polenta
  • 20 gram riven parmesan
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar

 

LIMEDIPP:

 

  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 msk pressad lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • Limeklyftor till servering

 

 

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg kycklingvingarna i en rymlig skål och häll över hälften av olivoljan. Blanda ordentligt.
  2. Blanda polenta, parmesan, salt och peppar i en annan skål. Lägg ner kycklingklubborna och vänd runt dem så att de täcks ordentligt.
  3. Pensla en ugnssäker form med resten av olivoljan och lägg ner kycklingklubborna.
  4. Sätt in i mitten av ugnen och låt gå cirka 15 – 20 minuter eller tills kycklingklubborna är gyllene.
  5. Blanda under tiden majonnäsen med vitlök och limesaft. Servera kycklingklubborna tillsammans med dippen och några limeklyftor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0