ROSTADE KYCKLINGVINGAR MED LIMEDIPP
- 8 – 12 kycklingklubbor
- 1 msk olivolja
- 85 gram polenta
- 20 gram riven parmesan
- Flingsalt
- Nymalen svartpeppar
LIMEDIPP:
- 1 ½ dl majonnäs
- 1 msk pressad lime
- 1 vitlöksklyfta
- Limeklyftor till servering
- Sätt ugnen på 220 grader. Lägg kycklingvingarna i en rymlig skål och häll över hälften av olivoljan. Blanda ordentligt.
- Blanda polenta, parmesan, salt och peppar i en annan skål. Lägg ner kycklingklubborna och vänd runt dem så att de täcks ordentligt.
- Pensla en ugnssäker form med resten av olivoljan och lägg ner kycklingklubborna.
- Sätt in i mitten av ugnen och låt gå cirka 15 – 20 minuter eller tills kycklingklubborna är gyllene.
- Blanda under tiden majonnäsen med vitlök och limesaft. Servera kycklingklubborna tillsammans med dippen och några limeklyftor.
Kommentarer
Trackback