ROSTADE KNIPPMORÖTTER MED APELSINDRESSING

4 PORTIONER

 

  • 12 knippmorötter
  • 1 msk olja
  • 1 äggula
  • ½ msk dijonsenap
  • ½ kruka basilika
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 apelsin
  • Salt och peppar
  • ½ dl solrosfrön

 

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala morötterna och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olja och rosta morötterna mitt i ugnen 10 – 20 minuter eller tills de är mjuka. Tiden beror på morötternas tjocklek.
  3. Mixa ihop äggula, senap, basilika och vinäger till en slät puré. Mixa försiktigt i oljan i en tunn stråle. Tvätta och riv skalet av apelsinen. Blanda apelsinskalet i dressingen och smaksätt med salt och peppar.
  4. Rosta solrosfröna gyllenbruna i en het stekpanna med lite salt.
  5. Blanda morötterna med dressingen och strö över solrosfröna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0