ROSTADE KNIPPMORÖTTER MED APELSINDRESSING
4 PORTIONER
- 12 knippmorötter
- 1 msk olja
- 1 äggula
- ½ msk dijonsenap
- ½ kruka basilika
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 dl rapsolja
- 1 apelsin
- Salt och peppar
- ½ dl solrosfrön
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala morötterna och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olja och rosta morötterna mitt i ugnen 10 – 20 minuter eller tills de är mjuka. Tiden beror på morötternas tjocklek.
- Mixa ihop äggula, senap, basilika och vinäger till en slät puré. Mixa försiktigt i oljan i en tunn stråle. Tvätta och riv skalet av apelsinen. Blanda apelsinskalet i dressingen och smaksätt med salt och peppar.
- Rosta solrosfröna gyllenbruna i en het stekpanna med lite salt.
- Blanda morötterna med dressingen och strö över solrosfröna.
Kommentarer
Trackback