ROSMARIN- OCH VITLÖKSKOTLETT MED PURJORISOTTO

4 PORTIONER

RISOTTO

·         1 purjolök

·         2 morötter

·         2 msk smör eller margarin

·         3 dl avorioris

·         8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

·         1 ½ dl riven parmesanost

·         Salt och svartpeppar

·         2 msk hackad persilja

·         ½ kruka rosmarin

·         4 vitlöksklyftor

·         2 msk olivolja

·         4 skivor kotlett benfri

·         Salt och svartpeppar

·         2 ½ dl vitt matlagningsvin eller vin

 

1.      Ansa, skölj och skär purjon i 1 cm bitar, skala och skär morötterna i ½ cm tjocka skivor. Fräs purjolök och morötter i matfettet, tillsätt riset och fräs med cirka en halv minut.

2.      Späd med 5 dl buljong och koka sakta i cirka 20 minuter under omrörning, späd med mer buljong under tiden. När riset är nästan mjukt och ganska löst i konsistensen, tillsätts parmesanosten och skyn från köttet silas. Smaka av med salt och peppar. Rör ner persiljan.

3.      Repa under tiden rosmarin från stjälken och krossa vitlöksklyftorna med skalet på.

4.      Hetta upp olivoljan i en stekpanna och rosta vitlök och rosmarin. Lägg i kotletterna och bryn dem på båda sidor, krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll på vinet och låt köttet koka sakta under cirka 5 minuter.

5.      Servera med risotton med kotletter, rucola och gärna lite flagad parmesan på toppen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0