RÖKT LAX MED SENAPS- OCH INGEFÄRSSÅS SAMT CITRONAIOLI

TID: 30 MINUTER + 2 TIMMAR ATT DRA.

4 PORTIONER FÖRRÄTT

 

  • 50 gram rökta laxfenor eller rökt lax
  • 3 dl matolja
  • Rivet skal av 1 citron

 

 

SENAPSSÅS MED INGEFÄRA, 3 DL

 

  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk socker
  • 2 msk sötstark senap
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 50 gram färsk skalad riven ingefära

 

 

CITRONAIOLI, 3DL

 

  • 3 äggulor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl rapsolja
  • 3 krm salt
  • 3 krm peppar
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citronsaft

 

 

GÖR SÅ HÄR:

 

  1. Lägg laxfenorna/laxen i en skål. Värm upp oljan till cirka 80 grader och häll den över. Lägg i citronskalet. Låt stå och dra i cirka 2 timmar. Sila av oljan.
  2. Mortla dill och socker och häll i en bunke. Tillsätt senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning, använd gärna elvisp.
  3. Blanda ner den rivna ingefäran i senapssåsen.
  4. Blanda äggulor, vinäger, senap och vitlök. Tillsätt oljan i en tunn stråle, under konstant vispning, använd gärna elvisp. Smaka av med salt, peppar, och citronskal och –saft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0