RÖDVINSBRÄSSERAD OXBRINGA
8 PORTIONER
INGREDIENSER
· 1 kilo färsk oxbringa
· Smör
· 120 gram souvasfläsk
· 1 msk socker
· 1 msk Maizena
· 1 msk smör
· Salt och vitpeppar
MARINAD
· 1 morot
· 1 gul lök
· 1 flaska fylligt rödvin
· 5 vitlöksklyftor
· 2 lagerblad
· 2/3 tsk torkad timjan
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda ingredienserna till marinaden och marinera köttet i ett dygn.
2. Torka av köttet och bryn det i panna med grönsakerna. Lägg köttet i en gryta och slå på marinaden.
3. Sjud under lock 3 – 4 timmar tills köttet nästan faller sönder. Vänd köttet ett par gånger.
4. Lägg köttet i bunke med en tyngd på som press. Ställ i kylen, minst 4 timmar. Spara kokspadet.
5. Lägg sockret i en kastrull och värm under omrörning tills det karamelliseras. Slå på kokspadet och låt puttra tills cirka 5 dl återstår. Vispa ner maizena med lite kallt vatten i såsen, med smör.
6. Skär fläsket i tärningar och stek knaprigt. Skär oxbringan i skivor och värm i såsen. Servera med fläsk, potatispuré och grönsak.