RÖDVINSBRÄSSERAD OXBRINGA

8 PORTIONER

INGREDIENSER

·         1 kilo färsk oxbringa

·         Smör

·         120 gram souvasfläsk

·         1 msk socker

·         1 msk Maizena

·         1 msk smör

·         Salt och vitpeppar

MARINAD

·         1 morot

·         1 gul lök

·         1 flaska fylligt rödvin

·         5 vitlöksklyftor

·         2 lagerblad

·         2/3 tsk torkad timjan

GÖR SÅ HÄR:

1.      Blanda ingredienserna till marinaden och marinera köttet i ett dygn.

2.      Torka av köttet och bryn det i panna med grönsakerna. Lägg köttet i en gryta och slå på marinaden.

3.      Sjud under lock 3 – 4 timmar tills köttet nästan faller sönder. Vänd köttet ett par gånger.

4.      Lägg köttet i bunke med en tyngd på som press. Ställ i kylen, minst 4 timmar. Spara kokspadet.

5.      Lägg sockret i en kastrull och värm under omrörning tills det karamelliseras. Slå på kokspadet och låt puttra tills cirka 5 dl återstår. Vispa ner maizena med lite kallt vatten i såsen, med smör.

6.      Skär fläsket i tärningar och stek knaprigt. Skär oxbringan i skivor och värm i såsen. Servera med fläsk, potatispuré och grönsak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0