RÖDBETSCARPACCIO

4 PORTIONER

 

  • 400 gram späda rödbetor
  • 2 skivor formbröd
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl västerbottenost
  • 65 gram sallad t.ex. mangold och rucola

 

 

 

  1. Tvätta och koka rödbetorna i saltat vatten.
  2. Skär kanterna av brödet och skär dem i tärningar. Stek dem gyllenbruna i en 1 msk av oljan.
  3. Spola rödbetorna kalla, skala och skär dem i tunna skivor. Lägg upp skivorna på fat eller en tallrik.
  4. Skölj salladen och låt rinna av. Hyvla osten med potatisskalare över betorna och lägg på salladsbladen och krutongerna. Krydda med salt, peppar och ringla över oljan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0