RÖDBETOR, POCHERAT ÄGG, FLÄSK OCH GETOSTDRESSING

4 PORTIONER

·         500 gram rödbetor

·         2 msk rapsolja

·         3 msk ättiksprit

·         4 ägg

·         ½ dl pinjenötter

·         140 gram rimmat fläsk

·         1 dl mjölk

·         100 gram getost

·         Salt och svartpeppar

·         65 gram färsk bladspenat

 

 

1.      Sätt ugnen på 225 grader

2.      Skala rödbetorna, skär i klyftor, lägg dem i en ugnssäker form och ringla över oljan. Rosta dem mjuka i ugnen.

3.      Koka upp 1 liter vatten med ättiksspriten.

4.      Knäck ett ägg i sänder i en kopp och låt dem försiktigt rinna ner i vattnet ett och ett ed en hålslev under, koka sakta 3 – 4 minuter. Lyft upp och lägg i en bunke med kallt vatten och fortsätt med nästa ägg. Lägg äggen på hushållspapper för att rinna av.

5.      Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr het stekpanna.

6.      Skär fläsket i bitar, stek det knaprigt och låt fettet rinna av.

7.      Koka upp mjölken, smula ned osten. Smaka av med salt och svartpeppar.

8.      Lägg spenaten på ett fat, fördela betor och fläsk över. Lägg försiktigt på äggen, ringla getostdressing och strö över nötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0