RICOTTACHEESECAKE MED CHOKLAD

CHEESECAKE DI RICOTTA E CIOCCOLATO

8 BITAR

·         200 gram digestivekex

·         100 gram smör

·         40 gram hackad mandel

·         450 gram ricotta

·         3 ägg

·         1 dl grädde

·         70 gram strösocker

·         50 gram mjöl

·         200 gram mörk choklad, hackad

 

1.      Hacka sönder kakorna, blanda dem med smör, mandel och lägg dem i botten på en pajform.

2.      Vispa ägg och socker, tillsätt sedan mjöl, därefter ricottaosten, sen grädde och till slut den hackade chokladen. Häll hela smeten i pajformen. Baka i ugn på 170 grader i 50 minuter.

 

OSTKAKA. På en härlig digestive- och mandelbotten lägger man en fyllning av ricotta och mörk choklad. Grädda i 50 minuter och man har en perfekt italiensk kaka till kaffet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0