RENSKAV MED PUMPA, PURJOLÖK OCH MESSMÖRSSÅS

4 PORTIONER

 

  • ½ liten butternut pumpa eller 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 2 paket ren eller viltskav á 240 gram
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk messmör
  • Salt och peppar

 

TILL SERVERING:

 

  • Potatis eller potatispuré
  • Rårörda lingon

 

 

  1. Skala och skär pumpan eller morötterna i mindre bitar. Ansa och skiva purjolöken.
  2. Stek skavet i matfettet i en stekpanna eller gryta. Lägg i grönsakerna och låt dem steka med. Tillsätt 1 dl vatten, grädde, 1 dl mjölk och messmör och låt det koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med potatis eller potatispuré och rårörda lingon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0