RENSKAV MED PUMPA, PURJOLÖK OCH MESSMÖRSSÅS
4 PORTIONER
- ½ liten butternut pumpa eller 2 morötter
- 1 liten purjolök
- 2 paket ren eller viltskav á 240 gram
- 2 msk smör eller margarin
- 2 ½ dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 3 msk messmör
- Salt och peppar
TILL SERVERING:
- Potatis eller potatispuré
- Rårörda lingon
- Skala och skär pumpan eller morötterna i mindre bitar. Ansa och skiva purjolöken.
- Stek skavet i matfettet i en stekpanna eller gryta. Lägg i grönsakerna och låt dem steka med. Tillsätt 1 dl vatten, grädde, 1 dl mjölk och messmör och låt det koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med potatis eller potatispuré och rårörda lingon.
Kommentarer
Trackback