RAVIOLI MED PUMPA OCH SALVIA

Missa inte denna smakexplosion av len och nötig pumpa som blandats upp med lite bittermandel från biscotti, parmesan och som toppats med brynt salviasmör.

TIPS! Parmesan rivs över i stort sett all pasta förutom den som innehåller fisk och skaldjur.

FESTLIGT. Bjud på en härligt god italiensk middag med smarrig pasta. Med pumpafyllning i raviolin blir det en riktig smakexplosion.

4 PORTIONER

DEG:

·         Se receptet PASTADEG GRUNDRECEPT

PUMPAFYLLNING:

·         Cirka 500 – 600 gram pumpa

·         2 msk olivolja

·         2 ½ dl brödsmulor

·         2 ½ dl riven parmesan

·         2 ägg

·         ½ tsk salt

·         ½ tsk peppar

·         ½ tsk muskot

·         50 gram biscotti eller mandelbiskvier

SÅS:

·         100 gram smör

·         Cirka 15 – 20 salviablad

GARNERING:

·         Riven parmesan och nymald svartpeppar

PUMPAFYLLNING:

1.      Sätt ugnen på 200 grader.

2.      Skala och kärna ur pumpan. Skär den i bitar, cirka 5 – 7 centimeter och lägg bitarna på en plåt. Ringla lite olivolja över dem.

3.      Baka pumpan i ugnen tills den blivit mjuk cirka 50 – 60 minuter.

4. Förbered degen under tiden, se receptet PASTADEG GRUNDRECEPT.

5.      När pumpan är mjuk är den klar. Låt den svalna i några minuter. Lägg den i en matberedare eller skål och mosa den.

6.      Tillsätt brödsmulor, riven parmesan, ägg, salt, peppar, finriven muskot.

7.      Smula biscotti/mandelbiskvier och blanda ner dem i fyllningen. Smaka av, tillsätt eventuellt mer salt och peppar. Med fördel kan röran stå några timmar eller över natten.

 

SÅS:

 

Brynt smör smakar fantastiskt gott och är lätt att göra själv. Det går utmärkt att förbereda och förvara i kylen.

 

1.      Värm upp smör och salviablad. Stek tills smöret börjar bli brunt, ta av från plattan och svalna.

2.      Lägg smöret i folie och forma till en rulle, lägg in i kylen.

3.      Om smöret ska användas direkt, droppas det över pastakuddarna precis före servering. Ett alternativ är att steka pastakuddarna snabbt i smöret, smakerna intensifieras då något och pastakuddarna får fin färg.

 

TILLAGNING:

 

1.      Skär ut degrutor och klicka ut fyllningen i mitten av degplattan, fukta kanterna ned vatten så att de blir lite klibbiga och vik över dem till en trekant.

2.      Tryck till kanterna med en gaffel så att inte fyllningen kan flyta ut i det kokande vattnet.

3.      Koka upp vatten och lägg ner pastan. Ta upp dem när dem när de flyter upp till ytan.

4.      Ringla över det brynta salviasmöret eller lägg dem direkt i stekpannan med det brynta smöret och stek mycket snabbt så de får lite färg.

5.      Servera med riven parmesan och nymald svartpeppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0