RÅGPIZZA MED KARAMELLISERAD LÖK OCH TOMATER

Mustig tomatsås och söt rödlök. Mums!

 

3 – 4 PORTIONER

 

DEG:

 

  • 1 ¼ vatten, 37 grader
  • 15 gram jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 msk olivolja

 

TOMATSÅS:

 

  • ¾ dl tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • Salt och svartpeppar

 

FYLLNING:

 

  • 2 stora rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 10 cocktailtomater
  • 10 valnötter
  • 300 gram lagrad prästost
  • Färsk oregano

 

 

 

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en plåt.
  3. Rör ihop allt till tomatsåsen.
  4. Skala och skär löken i tunna skivor. Stek den i en panna med smör och olivolja i 2 – 3 minuter. Tillsätt salt, peppar och socker och låt sjuda under lock i 2 – 3 minuter och sedan utan lock i ytterligare ett par minuter.
  5. Ta upp degen på bakbordet. Knåda den till en rund bulle och kavla eller dra ut den till en pizza, cirka 30 centimeter i diameter. Lägg över den på bakplåtspapper.
  6. Bred ut tomatsåsen på pizzan och fördela ut rödlöken. Dela tomaterna i halvor och lägg ut dem. Riv osten, strö den över pizzan och toppa med valnötter och färsk oregano.
  7. Lägg över pizzan på den heta plåten och grädda den i cirka 15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0