RABARBERSOPPA MED KARDEMUMMAYOGHURT OCH SKORPSMULOR

4 PORTIONER

 

  • 4 rabarberstjälkar cirka 450 gram
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron
  • 2 dl yoghurt 10 %
  • 2 msk florsocker
  • ½ tsk kardemummakärnor
  • 8 biscottiskorpor

 

 

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg ned i en kastrull och strö över socker och delad och utskrapad vaniljstång. Fyll på med cirka 5 dl vatten så det täcker och koka tills rabarbern är riktig mjuk. Låt dra och sila sedan bort rabarbern.
  2. Tvätta och riv skalet av citronen. Rör yoghurt med citronskal, florsocker och stött kardemumma.
  3. Krossa skorporna grovt.
  4. Smaka av soppan med pressad citronjuice och servera den väl kyld med kardemummayoghurt och skorpsmulor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0