RABARBERSOPPA MED KARDEMUMMAYOGHURT OCH SKORPSMULOR
4 PORTIONER
- 4 rabarberstjälkar cirka 450 gram
- 1 dl strösocker
- 1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
- 1 citron
- 2 dl yoghurt 10 %
- 2 msk florsocker
- ½ tsk kardemummakärnor
- 8 biscottiskorpor
- Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg ned i en kastrull och strö över socker och delad och utskrapad vaniljstång. Fyll på med cirka 5 dl vatten så det täcker och koka tills rabarbern är riktig mjuk. Låt dra och sila sedan bort rabarbern.
- Tvätta och riv skalet av citronen. Rör yoghurt med citronskal, florsocker och stött kardemumma.
- Krossa skorporna grovt.
- Smaka av soppan med pressad citronjuice och servera den väl kyld med kardemummayoghurt och skorpsmulor.
Kommentarer
Trackback