POTATISTORTILLA MED RÖKT SKINKA, SPENAT OCH MANCHEGO

4 PORTIONER

·         5 – 6 potatisar

·         1 gul lök

·         2 vitlöksklyftor

·         4 msk olivolja

·         Salt och svartpeppar

·         65 gram färsk bladspenat

·         6 ägg

GARNERING

·         Rökt skinka

·         Manchego

 

1.      Sätt ugnen på 150 grader.

2.      Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skölj den i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Skala och skiva lök och vitlök tunt.

3.      Stek potatis, lök och vitlök i 2 msk av oljan i en stor stekpanna tills det mjuknat. Krydda med 1 tsk salt 1 krm peppar. Blanda ner spenaten.

4.      Vispa samman äggen med 1 dl vatten, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Häll smeten i pannan. Sätt in den mitt i ugnen och stek tills äggsmeten börjar stelna cirka 10 minuter. Låt tortillan försiktigt glida ner på en tallrik. Vänd tillbaka den i pannan och stek på andra sidan i resten av oljan 5 – 10 minuter.

5.      Stjälp upp tortillan på ett fat och skär den i bitar. Lägg på skinka och hyvlad manchego.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0