POTATISTORTILLA MED RÖKT SKINKA, SPENAT OCH MANCHEGO
4 PORTIONER
· 5 – 6 potatisar
· 1 gul lök
· 2 vitlöksklyftor
· 4 msk olivolja
· Salt och svartpeppar
· 65 gram färsk bladspenat
· 6 ägg
GARNERING
· Rökt skinka
· Manchego
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skölj den i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Skala och skiva lök och vitlök tunt.
3. Stek potatis, lök och vitlök i 2 msk av oljan i en stor stekpanna tills det mjuknat. Krydda med 1 tsk salt 1 krm peppar. Blanda ner spenaten.
4. Vispa samman äggen med 1 dl vatten, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Häll smeten i pannan. Sätt in den mitt i ugnen och stek tills äggsmeten börjar stelna cirka 10 minuter. Låt tortillan försiktigt glida ner på en tallrik. Vänd tillbaka den i pannan och stek på andra sidan i resten av oljan 5 – 10 minuter.
5. Stjälp upp tortillan på ett fat och skär den i bitar. Lägg på skinka och hyvlad manchego.