POTATISFRITATTA MED PROSCIUTTO

8 PORTIONER

 

  • 8 ägg
  • ½ gul lök, finhackad
  • ½ orange eller röd paprika, finhackad
  • 2 dl riven parmesan
  • ½ dl finhackad gräslök
  • 4 kokta färskpotatisar, skurna i mindre bitar eller skivor
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 70 gram prosciutto
  • Finriven parmesan
  • 70 gram mangoldsallad
  • Färsk basilika

 

 

 

  1. Skala potatisarna och lägg dem i en kastrull med saltat vatten. Koka upp och låt sjuda tills de är nästan mjuka rakt igenom. Sätt på ugnen på 160 grader.
  2. Förbered grönsakerna under tiden. Skala och finhacka löken. Finhacka paprikan.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem. Blanda i mjölk, parmesan och torkad basilika. Smaka av med salt och peppar.
  4. När potatisen är nästan mjuk, häll av vattnet. Låt svalna något och skiva dem och blanda ner i smeten tillsammans med löken och paprikan.
  5. Hetta upp en ugnssäker stekpanna med smör och häll i smeten. Sänk till medelhög värme.
  6. När blandningen börjar sätta sig i kanterna av pannan, ställ in den i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter eller till den är gyllene och har ”stannat”. Ta ut och toppa med sallad, prosciutto och parmesan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0