POTATISFRITATTA MED PROSCIUTTO
8 PORTIONER
- 8 ägg
- ½ gul lök, finhackad
- ½ orange eller röd paprika, finhackad
- 2 dl riven parmesan
- ½ dl finhackad gräslök
- 4 kokta färskpotatisar, skurna i mindre bitar eller skivor
- 2 dl mjölk
- Salt
- Peppar
- 1 tsk torkad basilika
- 70 gram prosciutto
- Finriven parmesan
- 70 gram mangoldsallad
- Färsk basilika
- Skala potatisarna och lägg dem i en kastrull med saltat vatten. Koka upp och låt sjuda tills de är nästan mjuka rakt igenom. Sätt på ugnen på 160 grader.
- Förbered grönsakerna under tiden. Skala och finhacka löken. Finhacka paprikan.
- Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem. Blanda i mjölk, parmesan och torkad basilika. Smaka av med salt och peppar.
- När potatisen är nästan mjuk, häll av vattnet. Låt svalna något och skiva dem och blanda ner i smeten tillsammans med löken och paprikan.
- Hetta upp en ugnssäker stekpanna med smör och häll i smeten. Sänk till medelhög värme.
- När blandningen börjar sätta sig i kanterna av pannan, ställ in den i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter eller till den är gyllene och har ”stannat”. Ta ut och toppa med sallad, prosciutto och parmesan.
Kommentarer
Trackback