POTATIS- OCH PURJOLÖKSSOPPA MED TUNNBRÖDRULLE

4 PORTIONER

·         600 gram potatis

·         1 purjolök

·         1 msk smör eller margarin

·         1 liter grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)

·         ½ - 1 msk dijonsenap

·         2 ½ matlagningsgrädde

TILL SERVERING:

·         1 gurka

·         4 tunnbröd

·         125 gram färskost pepparrot

Skala potatisen och skär den i skivor. Ansa purjolöken, ta bort den grova yttersta delen och strimla den tunt. Fräs potatis och purjolök i matfettet i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt buljongen. Låt allt koka under lock på svag värme tills potatisen är mjuk (sönderkokt), cirka 15 minuter. Vispa kraftigt för hand med en visp eller kör med mixerstav till en slät soppa. Smaksätt med senap, salt och peppar. Rör i grädden och låt koka upp. Späd med vatten eller mjölk om soppan är för tjock. Skala, kärna ur och skär gurkan i stavar. Bred färskosten på tunnbrödet och lägg på gurkan, rulla ihop och servera till soppan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0