POT AU FEU MED RIMMAD KYCKLING OCH ÖRTCRÉME

4 PORTIONER

·         600 gram kycklingfilé

·         2 morötter cirka 200 gram

·         1 blomkål

·         1 liter buljong (vatten och kycklingfond)

·         100 gram sugarsnaps

·         1 msk Maizena

·         1 msk salt

·         Salt och peppar

ÖRTCRÉME

·         1 vitlöksklyfta

·         2 dl créme fraiche

·         ½ kruka basilika

·         3 msk örtagårdskryddor Provencale

 

·         4 minibaguetter

 

1.      Gnid in kycklingfiléerna med 1 msk salt. Låt rimma med resten förbereds.

2.      Skala morötterna och skär dem i stavar. Ansa blomkålen och skär den i mindre bitar.

ÖRTCRÉME

1.      Skala och grovhacka vitlöken. Mixa vitlök, créme fraiche, basilikablad och örter med stavmixer eller i matberedare. Ställ åt sidan.

2.      Koka upp buljongen i en stor kastrull. Torka av saltet från kycklingen och lägg ner den. Låt sjuda under lock 8 – 10 minuter tills kycklingen är genomkokt. Lyft upp den och lägg åt sidan. Fortsätt koka grönsakerna mjuka under lock i buljongen, börja med morötterna cirka 3 minuter och sist sugarsnaps cirka 1 minut. Värm under tiden bröden enligt anvisningen på förpackningen.

3.      Red grytan med Maizena utrört i lite kallt vatten. Låt sjuda cirka 2 minuter. Blanda ner örtcrémen och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar.

4.      Skär kycklingfiléerna i skivor på snedden. Lägg ner dem i örtsåsen. Servera pot au feun med de varma bröden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0