POT AU FEU MED RIMMAD KYCKLING OCH ÖRTCRÉME
4 PORTIONER
· 600 gram kycklingfilé
· 2 morötter cirka 200 gram
· 1 blomkål
· 1 liter buljong (vatten och kycklingfond)
· 100 gram sugarsnaps
· 1 msk Maizena
· 1 msk salt
· Salt och peppar
ÖRTCRÉME
· 1 vitlöksklyfta
· 2 dl créme fraiche
· ½ kruka basilika
· 3 msk örtagårdskryddor Provencale
· 4 minibaguetter
1. Gnid in kycklingfiléerna med 1 msk salt. Låt rimma med resten förbereds.
2. Skala morötterna och skär dem i stavar. Ansa blomkålen och skär den i mindre bitar.
ÖRTCRÉME
1. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa vitlök, créme fraiche, basilikablad och örter med stavmixer eller i matberedare. Ställ åt sidan.
2. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Torka av saltet från kycklingen och lägg ner den. Låt sjuda under lock 8 – 10 minuter tills kycklingen är genomkokt. Lyft upp den och lägg åt sidan. Fortsätt koka grönsakerna mjuka under lock i buljongen, börja med morötterna cirka 3 minuter och sist sugarsnaps cirka 1 minut. Värm under tiden bröden enligt anvisningen på förpackningen.
3. Red grytan med Maizena utrört i lite kallt vatten. Låt sjuda cirka 2 minuter. Blanda ner örtcrémen och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär kycklingfiléerna i skivor på snedden. Lägg ner dem i örtsåsen. Servera pot au feun med de varma bröden.