PENNE MED TOMAT OCH AUBERGINE

PASTA ALLA NORMA

Tomat, aubergine och getost är en klassisk smaksättning i syditaliensk matlagning. Friteringen av auberginen är avgörande för ett lyckat resultat, och man behöver inte längre salta auberginer innan de används. Vill man ha auberginestrimlorna extra frasiga kan man vända skivorna i lite mjöl före friteringen.

·         2 msk extra jungfruolja

·         1 gul lök

·         2 vitlöksklyftor

·         1 burk (400 gram) hela skalade tomater

·         1 tsk salt

·         1 tsk strösocker

·         Vitpeppar

·         1 msk torkad oregano

·         75 gram pärltomater

·         2 små auberginer

·         1 dl raffinerad olivolja till fritering

·         300 gram penne

·         150 gram färsk getost

·         50 gram pecorino

·         Basilika till dekoration

 

1.      Hetta upp oljan och fräs finhackad lök och vitlök. Tillsätt tomaterna med sitt spad. Mosa sönder dem lite med en gaffel.

2.      Krydda med salt, socker och peppar. Låt sjuda i cirka 30 minuter. Låt oregano och hela pärltomater koka med de sista 5 minuterna.

3.      Skär auberginerna först i centimetertjocka skivor, sedan i strimlor eller tärningar.

4.      Hetta upp olivoljan i fritös eller stekpanna med hög kant. Kontrollera temperaturen genom att lägga i en liten bit vitt bröd. När brödet blir gyllenbrunt håller oljan rätt temperatur. Fritera lite aubergine i taget och ös med hjälp av hålslev upp på hushållspapper för att rinna av.

5.      Koka upp 3 liter vatten. Salta och koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och lägg pastan i en stor skål. Hacka getosten grovt och fördela den över pastan. Häll på tomatsåsen. Toppa med friterad aubergine och nyriven pecorino. Dekorera med några basilikablad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0