PASTA MED KÖTTBULLAR

4 portioner. Tillagningstid 45 minuter.

·         400 gram (7 dl) snabbmakaroner

·         4 msk ströbröd

·         1 dl vispgrädde (alt. standardmjölk eller vatten)

·         En liten gul lök

·         400 gram nötfärs

·         1 ägg

·         1 tsk strösocker

·         1 tsk salt

·         Peppar

·         2 msk smör till stekning

Blanda ströbröd med vätskan i en bunke och låt svälla i några minuter.

Skala och riv löken.

Blanda samman nötfärs, ströbrödblandningen, lök, ägg och kryddor.

Provstek en liten bit av smeten och smaka av.

Krydda mer vid behov.

Forma små köttbullar och stek dem runt om på medelhög värme tills de får fin färg.

Låt köttbullarna eftersteka i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter.

Koka makaroner enligt anvisning på paketet och servera med de hemmagjorda köttbullarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0