PÄRONFLARN

6 – 8 PORTIONER

·         1 platta smördeg á 250 gram

·         5 päron cirka 1 kilo

·         150 gram mandelmassa

·         2 msk råsocker

·         1 ½ dl aprikosmarmelad

·         Pistagenötter

 

1.      Sätt ugnen på 200 grader.

2.      Rulla ut smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper, nagga degen med en gaffel. Skala, dela och kärna ur päronen. Skiva eller klyfta dem. Riv mandelmassan.

3.      Fördela mandelmassan över degen. Lägg på päronen och strö över råsocker.

4.      Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.

5.      Låt tarten svalna lite. Smält marmeladen och pensla på päronen. Strö över pistagenötter.

6.      Servera med vaniljglass eller vispad grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0