PÄRON- OCH PARMESANSALLAD MED HONUNGSDRESSING

4 PORTIONER

 

  • 4 goda päron
  • Cirka 100 gram parmesan
  • 2- 3 färska fikon
  • En näve valnötter, rostade
  • 150 gram mangoldsallad

 

HONUNGSDRESSING:

 

  • ½ dl god olivolja
  • ½ msk honung
  • 1 msk saft av citron
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

 

 

  1. Rosta valnötterna i en torr panna. Skölj salladen. Dela päron och fikon i klyftor.
  2. Arrangera sallad, päron, fikon och valnötter på ett stort fat, eller på fyra mindre. Hyvla över parmesanosten.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0