PARMESANSOPPA MED MAJS OCH BLÅMUSSLOR

4 PORTIONER

 

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 färsk majskolv
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 nät blåmusslor

 

 

 

  1. Skala och hacka löken. Fräs den någon minut i smör i en tjockbottnad, rymlig kastrull. Rör i mjölet och häll på mjölk och grädde. Smula i buljongen och sjud upp under omrörning. Passa så att de inte bränner i botten. Sänk värmen.
  2. Skarpa av majskornen från kolven och lägg ner dem i soppan. Låt sjuda under omrörning i cirka 5 minuter eller tills majsen är mjuk.
  3. Lyft bort från plattan och mixa soppan slät med en mixerstav. Rör i osten och smaka av med peppar och eventuellt en gnutta salt men tänk på att osten är salt i sig. Späd eventuellt med lite mer mjölk om soppan känns för tjock.
  4. Skölj, rensa och kasta de musslor som är trasiga eller har öppnat sig. Lägg ner dem i soppan och låt sjuda tills musslorna öppnat sig. Kasta bort de som inte öppnar sig.
  5. Häll upp soppan i skålar och toppa med finklippt gräslök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0