PARMESANSOPPA MED MAJS OCH BLÅMUSSLOR
4 PORTIONER
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 8 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 dl riven parmesanost
- 1 färsk majskolv
- Salt
- Nymalen svartpeppar
- 1 nät blåmusslor
- Skala och hacka löken. Fräs den någon minut i smör i en tjockbottnad, rymlig kastrull. Rör i mjölet och häll på mjölk och grädde. Smula i buljongen och sjud upp under omrörning. Passa så att de inte bränner i botten. Sänk värmen.
- Skarpa av majskornen från kolven och lägg ner dem i soppan. Låt sjuda under omrörning i cirka 5 minuter eller tills majsen är mjuk.
- Lyft bort från plattan och mixa soppan slät med en mixerstav. Rör i osten och smaka av med peppar och eventuellt en gnutta salt men tänk på att osten är salt i sig. Späd eventuellt med lite mer mjölk om soppan känns för tjock.
- Skölj, rensa och kasta de musslor som är trasiga eller har öppnat sig. Lägg ner dem i soppan och låt sjuda tills musslorna öppnat sig. Kasta bort de som inte öppnar sig.
- Häll upp soppan i skålar och toppa med finklippt gräslök.
Kommentarer
Trackback