PANNACOTTA MED RABARBERKOMPOTT

En god middag ska förstås avlutas med något sött och gott. Här är en italiensk klassiker – pannacotta – med ljuvlig rabarberkompott och kardemumma. Perfekt att förbereda i förväg och duka fram till dessert.

4 PORTIONER

·         3 blad gelatin

·         3 dl vispgrädde

·         ½ dl strösocker

·         1 tsk grovstötta kardemummakärnor

·         3 dl vaniljyoghurt

 

KOMPOTT:

 

·         250 gram rabarber

·         ½ dl koncentrerad körsbärssaft eller annan röd saft

·         ½ dl råströsocker

·         ½ vaniljstång

 

SERVERA MED:

 

·         Mandelbiskvier

·         Mynta

 

1.      Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, cirka 5 minuter.

2.      Koka upp grädde, socker och kardemumma i en kastrull. Låt stå 10 minuter och sila sedan grädden genom en finmaskig sil i en skål. Häll tillbaka i kastrullen och smält ner de urkramade gelatinbladen och rör ner vaniljyoghurten.

3.      Fördela pannacottan i fyra glas och ställ in i kylen för att stelna.

4.      Skölj och skär rabarbern i 3 centimeter långa bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med saft, socker och snittad vaniljstång. Låt rabarbern sjuda tills den är mjuk. Skrapa ur vaniljmärgen i kompotten och låt den svalna.

5.      Fördela kompotten i glasen med pannacottorna och toppa med mandelbiskvier och en kvist mynta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0