PAELLA MED KYCKLING OCH CHORIZO
Spanjorernas pytt i panna. Genom att låta korv och kyckling koka med riset ger det mustig smak åt hela rätten.
4 PORTIONER
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 chorizo
- 900 gram kycklingben
- 2 msk olivolja
- 3 dl avorioris
- ½ gram saffran
- 1 dl vitt matlagningsvin eller vin
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 röd paprika
- 2 dl gröna ärter
- Salt och peppar
- 2 msk hackad persilja
- 1 citron
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär chorizon i skivor.
- Bryn kycklingbenen och korv i 1 msk av olivoljan i omgångar i en stor gryta, lägg på en tallrik. Fräs löken i resten av olivoljan i samma gryta, tillsätt saffran och vin, låt det koka i någon minut. Tillsätt vatten så att det når någon centimeter över riset och buljongtärningen. Lägg på kycklingben och korv. Koka sakta under lock 20 – 25 minuter eller tills kycklingbenens innetemperatur är 82 grader.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Tillsätt paprikan och ärterna i riset, blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar, Strö på persiljan.
- Klyfta citronen och servera till paellan.
Kommentarer
Trackback