PAELLA MED KYCKLING OCH CHORIZO

Spanjorernas pytt i panna. Genom att låta korv och kyckling koka med riset ger det mustig smak åt hela rätten.

4 PORTIONER

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chorizo
  • 900 gram kycklingben
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • ½ gram saffran
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 2 dl gröna ärter
  • Salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 citron

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär chorizon i skivor.
  2. Bryn kycklingbenen och korv i 1 msk av olivoljan i omgångar i en stor gryta, lägg på en tallrik. Fräs löken i resten av olivoljan i samma gryta, tillsätt saffran och vin, låt det koka i någon minut. Tillsätt vatten så att det når någon centimeter över riset och buljongtärningen. Lägg på kycklingben och korv. Koka sakta under lock 20 – 25 minuter eller tills kycklingbenens innetemperatur är 82 grader.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Tillsätt paprikan och ärterna i riset, blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar, Strö på persiljan.
  4. Klyfta citronen och servera till paellan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0