PACCHERI MED PUMPA

PACCHERI CON LA ZUCCA

I Syditalien smaksätter man gärna pumpa med rosmarin och chilifrukten peperoncino. Det tillför en smakmässig stuns till den milda pumpan, och sätter också smak på pastan. Pancetta ger både sälta och en knaprig konsistens.

PUMPAPASTA. Med pancetta och spansk peppar blir pumpan en sensation i den här pastarätten. Getosten blir pricken över i:et.

·         400 gram pumpa

·         ½ dl extra jungfruolja

·         1 schalottenlök

·         1 ½ msk hackad rosmarin

·         1 röd spansk peppar

·         1 dl torrt vittvin

·         3 dl vatten

·         1 msk grönsaksfond

·         100 gram pancetta eller rimmat sidfläsk

·         300 gram paccheri (eller rigatoni)

·         Salt och svartpeppar

·         100 gram getost

 

  1. Skala pumpan och skär den i drygt centimeter stora tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna med hög kant. Fräs pumpan tillsammans med finhackad lök, rosmarin och fint strimlad spansk peppar. Tillsätt vin när pumpan börjar få färg. Låt vinet koka in. Tillsätt vatten och fond och låt sjuda i cirka 15 minuter.
  2. Lägg pancettaskivorna mellan dubbelt ofärgat papper. Kör mikron på full effekt i 3 minuter. Låt svalna. Man kan också använda rimmat sidfläsk.
  3. Koka upp vatten, salta och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med pumpan i pannan. Salta och peppra.
  4. Lägg upp på varma tallrikar. Bryt pancettan i mindre bitar och strö över. Klicka på getosten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0