OXGRYTA MED ROTSAKER, LÖK OCH RÖDVIN

4 PERSONER

 

  • 800 gram benfri högrev eller annat framdelskött av nöt eller älg
  • Smör och rapsolja
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl rödvin
  • 5 dl buljong från kalvfond
  • ½ tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 100 gram bacon
  • 1 dl syltlök
  • Salt och vitpeppar
  • 1 knippa persilja

 

ATT ÄTA TILL:

 

  • Potatismos
  • Baguette

 

  1. Skär köttet i bitar med 3 centimeters sida. Skala och skiva morötterna, rotsellerin i mindre bitar och hacka de gula lökarna.
  2. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja så det får färg. Tillsätt morot, rotselleri och gul lök. Pressa över vitlök, pudra över mjöl och tillsätt vin och buljong. Krydda med timjan, lagerblad och tomatpuré. Salta, peppra och sjud grytan under lock i minst 1 timme så köttet är ordentligt mört.
  3. Strimla bacon och skölj syltlöken i durkslag. Stek blandningen ett par minuter med smör innan det blandas ner i den nästan färdiga grytan. Salta, peppra, garnera med persilja och servera med potatis och baguette.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0