OSSO BUCO PÅ REVBENSSPJÄLL
4 PORTIONER.
· Cirka 800 gram tjocka revbensspjäll
· Cirka ½ dl vetemjöl
· 2 gula lökar
· 3 vitlöksklyftor
· 2 morötter
· 1/3 liten rotselleri
· 3 msk smör eller margarin
· 2 ½ dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
· 500 gram krossade tomater
· 1 apelsin, pressad
· 1/3 kruka timjan
· 1 lagerblad
· Salt och peppar
GREMOLATA
· 1 citron
· 1 vitlöksklyfta
· 3 msk hackad persilja
· 3 msk olivolja
· Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Dela revbensspjällen mellan benen och vänd i vetemjöl. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skiva löken och skär rotfrukterna i cirka 2 x 2 centimeter stora tärningar.
- Bryn köttet i det mesta av matfettet och lägg i en gryta. Fräs lök och rotfrukter i resten av matfettet och lägg dem på köttet.
- Häll över vin, tomater och pressad apelsin. Lägg på timjankvistar, lagerblad, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Koka grytan på svag värme cirka 1,5 timme eller tills köttet lossnar från benen.
- Riv skalet av citronen och smaksätt grytan ned lite pressad citron.
- Blanda citronskal, skalad hackad vitlök, persilja och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med färsk pasta och gremolata.
Kommentarer
Trackback