OSSO BUCO PÅ REVBENSSPJÄLL

4 PORTIONER.

·         Cirka 800 gram tjocka revbensspjäll

·         Cirka ½ dl vetemjöl

·         2 gula lökar

·         3 vitlöksklyftor

·         2 morötter

·         1/3 liten rotselleri

·         3 msk smör eller margarin

·         2 ½ dl vitt matlagningsvin eller vitt vin

·         500 gram krossade tomater

·         1 apelsin, pressad

·         1/3 kruka timjan

·         1 lagerblad

·         Salt och peppar

GREMOLATA

·         1 citron

·         1 vitlöksklyfta

·         3 msk hackad persilja

·         3 msk olivolja

·         Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Dela revbensspjällen mellan benen och vänd i vetemjöl. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skiva löken och skär rotfrukterna i cirka 2 x 2 centimeter stora tärningar.
  2. Bryn köttet i det mesta av matfettet och lägg i en gryta. Fräs lök och rotfrukter i resten av matfettet och lägg dem på köttet.
  3. Häll över vin, tomater och pressad apelsin. Lägg på timjankvistar, lagerblad, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Koka grytan på svag värme cirka 1,5 timme eller tills köttet lossnar från benen.
  4. Riv skalet av citronen och smaksätt grytan ned lite pressad citron.
  5. Blanda citronskal, skalad hackad vitlök, persilja och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera grytan med färsk pasta och gremolata.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0