NÖTFÄRSBIFFAR MED SOLTORKAD TOMAT OCH FETAOST

·         700 gram nötfärs

·         1 schalottenlök

·         3 msk ströbröd

·         ½ dl grädde

·         1 msk hackad timjan

·         1 msk hackad rosmarin

·         1 riven vitlöksklyfta

·         200 gram soltorkade tomater

·         100 gram fetaost

·         1 huvud savojkål

·         5 dl kycklingbuljong

·         1 tomat

·         3 msk hackad persilja

·         1 msk smör

·         Salt och svartpeppar

·         Smör till stekning

 

1.      Blanda ströbröd ned grädde, timjan, rosmarin och vitlök och låt stå och svälla cirka 5 minuter.

2.      Hacka ner de soltorkade tomaterna och fetaosten.

3.      Blanda nötfärsen med de soltorkade tomaterna, finhackad schalottenlök, fetaosten och ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig och forma sedan cirka 15 – 20 biffar.

4.      Stek med smör i en gjutjärnspanna.

5.      Koka upp kycklingbuljongen. Dela ner savojkålen i mindre bitar och koka i buljongen tills den är mjuk.

6.      Tärna tomaten i centimeterstora bitar.

7.      Häll av buljongen men spara 1 dl buljong tillsammans med kålen i kastrullen. Tillsätt smör, hackad persilja och tärnad tomat. Smaka av med svartpeppar och salt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0