NÖTFÄRSBIFFAR MED SOLTORKAD TOMAT OCH FETAOST
· 700 gram nötfärs
· 1 schalottenlök
· 3 msk ströbröd
· ½ dl grädde
· 1 msk hackad timjan
· 1 msk hackad rosmarin
· 1 riven vitlöksklyfta
· 200 gram soltorkade tomater
· 100 gram fetaost
· 1 huvud savojkål
· 5 dl kycklingbuljong
· 1 tomat
· 3 msk hackad persilja
· 1 msk smör
· Salt och svartpeppar
· Smör till stekning
1. Blanda ströbröd ned grädde, timjan, rosmarin och vitlök och låt stå och svälla cirka 5 minuter.
2. Hacka ner de soltorkade tomaterna och fetaosten.
3. Blanda nötfärsen med de soltorkade tomaterna, finhackad schalottenlök, fetaosten och ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig och forma sedan cirka 15 – 20 biffar.
4. Stek med smör i en gjutjärnspanna.
5. Koka upp kycklingbuljongen. Dela ner savojkålen i mindre bitar och koka i buljongen tills den är mjuk.
6. Tärna tomaten i centimeterstora bitar.
7. Häll av buljongen men spara 1 dl buljong tillsammans med kålen i kastrullen. Tillsätt smör, hackad persilja och tärnad tomat. Smaka av med svartpeppar och salt.